Magazin cu specific romanesc la Vienna

Pai … ce sa va spunem?!?! In primul si primul rand, poate unii dintre dumneavoastra ati fost deja prin Vienna, poate o data sau de mai multe ori… Cu toate acestea, va invitam sa mergeti sa vizitati Palatul Belvedere, Catedrala Sf Stefan, sa mai faceti o tura pe Ring si sa petreceti eventual vreo 2 ore in Prater.

Sau mai puteti vizita Schonbrunn (cu gradina zoo si Gloriette), in plus turnul Dunarii nu trebuie ratat nicidecum, iar mai apoi sa mergeti sa vedeti casele acelea ciudate, poate  si  Muzeul Freud, un mic tur prin oras cu bicicleta si eventual sau mai bine zis… neaparat putine cumparaturi nu strica, nu? … un pic de shopping…

Turistii care deja au fost in frumoasa Vienna spun ca au fost cazati cu aproximativ 70 euro/camera dubla/noapte.  De hotel au fost mai mult decat multumiti, care era la 200 metri de statia de metrou si puteau ajunge in aproape  10-15 minute pana in centrul Viennei, iar micul dejun inclus a fost unul  copios in fiecare dimineata, curatenia…? Ireprosabila (mai peste tot in Viena),  iar personalul hotelului …ati ghicit: ireprosabil.

Hai sa trecem la ale noastre…acuma nu stim sigur (stiti si voi sau nu stiti), dar noi va informam cu placere si admiratie ca zacusca, slanina si muraturile noastre romanesti sunt prezente (si la mare cautare) intr-un magazin ce a fost deja deschis in Vienna.

Asadar, anul trecut, la Vienna, a fost inaugurat primul magazin, exclusiv cu produse romanesti.  Ce poate fi considerat putin ciudat (sau poate chiar deloc) este faptul ca magazinul a ajuns sa aiba mai multi clienti austrieci decat romani.Afacerea a avut punctul de pornire din ideea lui Sorin Anastase, care zice ca el  s-a saturat sa se roage de prietenii sau cunostintele sale sa-i aduca mancare traditionala romaneasca de fiecare data cand trecea prin Vienna.

Asa ca, a trecut la fapte si a deschis “eine kleine rumanische” pravalia… propriul sau magazin cu produse autentice romanesti.


“Magazinul de acasa” este numele sau si aici poti sa gasesti de toate, incepand cu:  binecunoscuta slanina ardeleneasca, zacusca, branza de burduf, bere romaneasca, cozonaci cu nuca, carnati, caltabosi, muraturi, apoi si ziare/reviste romanesti, sau legaturi de usturoi si ceapa.

Majoritatea  produselor sunt aduse din Oradea iar aprovizionarea magazinului este facuta o data la 2-3 saptamani.  Marea majoritate a clientilor o reprezinta locuitorii austrieci, ce sunt foarte incantati de gustul produselor traditionale romanesti.


Daca sunteti curiosi in ceea ce priveste investitia ce a fost facuta, aceasta se ridica la valoarea de aproximativ 65.000 de euro, la care  investitorul roman a beneficiat din partea statului austriac de fonduri nerambursabile in valoare de 10% din valoarea investitiei.

Afacerea este una profitabila,  zicem si noi,  iata si cateva preturi la unele produse:

1 kg de branza de burduf ajunge la 9,9 euro

1kg de slanina costa 7,9 euro, ,

1 borcan de zacusca la pretul de 2,9 euro

Si berea Ursus la 99 centi/doza.

Daca aveti ocazia sa mergeti la Vienna, treceti daca doriti si pe la “Magazinul de acasa” sa constatati daca este acolo  aroma autentic romaneasca.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

Comments

No comments yet.

Leave a comment